• Natural Lazúrfesték

  21 féle színben kapható

 • Natural Kemény Bútorolaj

  beltéri bútorok felületkezelő olaja

 • Natural Teraszolaj

  4 féle színben

 • Méhviasz Balzsam Aqua

  bármilyen szín kikeverhető, hobbi bútorfestésre is alkalmas

 • Natural a bababarát felület

  jó választás a családnak

Webáruház

Kedvezményes ajánlatokkal várjuk webáruházunkban. Bármikor, bárhonnan elérhető! Próbálja ki Ön is!

Összekapcsolható termékek

Segítünk kiigazodni melyik terméket mivel lehet kombinálni, hogy minőségi felületet kapjunk.

Olajok, viaszok, lazúrok fa felületekre kül-, és beltérre színmintákkal és széles termékválasztékkal

Fa felületekre

Olajok kő-, klinker-, cserép-, beton felületekre kül- és beltérre

Kő felületekre

Falfesték gipszkarton-, vakolt falak- és vályog felületekre

Fal felületekre

Tisztításhoz, ápoláshoz szükséges Natural termékek bármely felületre

Tisztítás, ápolás

Natural a világban

Ausztriában gyártott termék, már 9 éve Magyarországon!

Ember és környezetbarát termék

Termékeink alapanyagai természetes anyagok, mint például gyanták, viaszok, növényi olajok és ásványi pigmentek.

A természetes és egészséges lakótér minden ember alapszükségletei közé tartozik, és sokan kellemetlenül érezzük magunkat a napi szükségleti cikkekkel érintkezve, mert azok túl gyakran jelentenek valódi fenyegetést az egészségünk és a környezetünk számára.

Festékek és lakkok

Éppen a favédőszerek és a fára használt felületkezelő anyagok az utóbbi évtizedekben jelentős környezetszennyezések forrásává nőtték ki magukat, amely már közvetlen áldozatokat is szedett, lásd a legutóbbi évek favédőszer-sajtóját és a favédőszer-károsultak németországi egyesületét. Ezekben a termékekben minden évben hatalmas mennyiségű gombaölő és rovarölő szert adnak el, amelyek aztán hosszabb-rövidebb ideig kimutathatók a talajban, a levegőben és a vízben. Már a szintetikus festékek vegyi oldószerei is jelentősen hozzájárulnak a levegőszennyezéshez: a második helyet foglalják el az autók mögött!

■ Egy maroknyi individualista még néhány évvel ezelőtt foglalkozott a vegyi úton előállított szintetikus festékek és lakkok problémakörével. Alig volt valaki, aki eligazodott a PCP, TCP, lindán stb. problematikájában, így a vegyipar évtizedekig ellenállás nélkül tömhette meg a lakásainkat és a házainkat az ilyen termékekkel. Ma már ismerjük a hatásokat, de a termékek még mindig léteznek, még ha környezetbarát álcával is, lásd „vízzel hígítható lazúrok és lakkok”.

Épületbiológia. Az épületbiológia csak a 70-es évek közepén bukkant fel, és mutatott rá mindig újra a lakásbelsőben található mérgek és szervezetünk megbetegedései közötti kölcsönhatásra.

Egészséges festékek – magas életminőség. Ma már senki sem vonja kétségbe, hogy csak olyan helyiségekben élhetünk egészségesen, amelyeket „egészségesen” festettek. Ezért a NATURAL természetes festékek kötőanyagai csak olyan nyersanyagokból készülnek, amelyek az ökológia körforgásában előfordulnak, és amelyeket az ember régóta ismer, mint pl.: fenyőbalzsam-gyanták, méhviasz, lenolajok, dióolaj, pálmaviasz, sellak stb.

Zárt ökológiai körforgás

Csak az értékes és tiszta természetes gyantákból, növényi olajokból és viaszokból, csupa természetes nyersanyagokból készült festékek azok, amelyek sem az előállítás, sem pedig a lebomlás vagy az égés során nem szennyezik a környezetünket vegyi hulladékkal és más hulladékanyagokkal, amelyekkel a vegyipar ma minden mennyiségben ellát minket. A veszélyes hulladékot nem elhelyezni kell, hanem egyáltalán nem kell megtermelni!

Másként is lehetséges A NATURAL NATURFARBENnel szembeni igények azonban nem érnek véget azon a ponton, hogy azt hisszük, egészségesen, káros anyagoktól és mérgektől mentesen festettük le a saját négy falunkat, hanem ezzel meg akarjuk szakítani a vegyipari termékek és hulladékaik körforgását.

Felelősség a kezdetektől a végéig. A NATURAL NATURFARBENnel szembeni igények ezért az alábbi pontokra tagolhatók:

• A nyersanyagokat, amennyire csak lehet, termeléssel és szürettel állítjuk elő. • Hulladékmentes és kíméletes festékgyártás (reaktorok nélkül). • Kevés káros anyaggal járó alkalmazás a felhasználónál. Elmarad a kémiai és a szintetikus mérgek általi veszélyeztetés. • A megszáradt festékből nem szabadulnak fel mérgező gázok, ezért nem áll fenn hosszú távú kockázat. • A mikroorganizmusok csak természetes nyersanyagokat képesek maradéktalanul lebontani. Ezért elmaradnak a le nem bontható összetevők, mint a műgyanták, nehézfémek stb. • A receptúrákat közzétesszük, hogy a fogyasztó ellenőrizhesse az összetevőket (lásd a teljes nyilatkozatot). Nincs mit elhallgatnunk!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és többet szeretne tudni a NATURAL NATURFARBENről írjon nekünk, vagy egyszerűen hívjon fel minket. Telefon: 06-23/341-937 Internet: www.naturalfestek.hu e-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

■ Kereskedőként a NATURAL NATURFARBEN forgalmazásával jelentős mértékben hozzájárul a vegyi eredetű szintetikus káros anyagok mennyiségének csökkentéséhez, és a fogyasztók fontos kívánságának tesz eleget. A tudás, az idő és a kompetencia tekintetben jelentős előnyt szerez a versenytársaihoz képest, és így biztosítja a jövőjét is. 

Natural referenciák